Første genanvendelige blisteremballage

Recyclable strip packaging

PPS-partner Romaco Siebler og foliespecialist Huhtamaki har udviklet den første genanvendelig enhedsdosisemballage til faste farmaceutiske produkter.

Strimmelpakningen er fremstillet af genanvendeligt polyolefin-laminat. Foliens unikke struktur gør det muligt at genanvende materialet. Da mere end 90 procent af komponenterne tilhører samme materialeklasse, er genanvendelsesraten mere end 70 procent.

Push Packs sparer materiale og omkostninger

Når det kommer til klimapåvirkning, har Push Pack-produktfamilien klare fordele over konventionelle blisterpakninger. Dette skyldes markant lavere materialeforbrug, særligt i direkte sammenligning med blisterpakninger lavet i aluminium-aluminium (alu-alu). Push Pack-folien har samme fremragende barriereegenskaber som almindelig blisterfolie, men det er langt tyndere og lettere, og vejer dermed under halvdelen af alu-alu-blisterpakker. Materialebesparelsen afspejles desuden også i omkostningerne, og Push Packs er op til 60 procent billigere end blisterpakker af alu-alu.

Yderligere fordele inkluderer:

  • Længere holdbarhed.
    Da Push Packs har relativt små hulrum, er luftlommerne tilsvarende små, hvilket medvirker til at forlænge produktets holdbarhed.
  • Skræddersyet design.
    De forseglede blisterpakker kan varieres i geometrier og design.
  • Ekstra plads til marketingmeddelelser.
    Alle Push Packs har en stor overflade og der kan printes på begge sider. Dermed tilbydes ekstra plads til branding og marketingmeddelelser.

Vil du vide mere om, hvordan Push Pack blev udviklet, så klik her.
Du kan også klikke her, for at læse mere om vores blisterløsninger.