FCOTA05 0070 EFFECTA 500

IMA Coating

Coating er en sensibel proces, der foregår i en kontrolleret atmosfære og som kan anvendes til forskellige typer tabletter, pellets og mikrogranulat. Tabletcoating anvendes til påføring af funktionel eller ikke-funktionel belægning, samt API. Coating benyttes bl.a. for at tilføre en ny smag, mere glat overflade, ny farve eller for at beskytte produktet.

PPS og IMA leverer udstyr til coating i højeste kvalitet, fra lab-skala til fuld produktionskapacitet. Coatingudstyr kan leveres i overensstemmelse med SCADA og CFR21 Part 11.

Kontakt os og hør mere om dine muligheder
PPS a/s R&D desktop tablet coater from Diosna
PPS a/s small vertical centrifugal coater from Diosna
PPS a/s horizonal drum coater from Diosna
PPS a/s horizonal drum coater from Diosna
PPS a/s vertical centrifugal coater from Diosna
PPS a/s horizonal drum coater from Diosna

IMA PERFIMA Coating pande

Udtænkt til at give den højeste effektivitet inden for automatisk coating udstyr, garanterer PERFIMA bemærkelsesværdig ydeevne med alle processor. Maskinen er også egnet til indeslutningsinstallationer og reducerer operatørens eksponering, mens den arbejder med HAPI.

 • Placering og dimension af afgangsluftkanalen er designet til at garantere ensartet tørring af kernerne og dermed spare energi.
 • Automatiske produktpåfyldnings- og aftømningssystemer.
 • Fuldstændig isolering af alle maskinedele i kontakt med produktet.

IMA EFFECTA Coating pande

Designet til at opfylde kravene fra den farmaceutiske og nutraceutiske industri – EFFECTA er den ligetil løsning til at maksimere effektiviteten i coatingprocessor. Maskinen opnår fremragende resultater, der sikrer problemfri produktivitet. EFFECTA er en perforeret coating pande til tabletfilm og sukker coating.

Komponenter af høj kvalitet omfatter en funktionelt formet perforeret tromle og specielt udtænkte ledeplader til effektiv blanding af kernerne og ensartet fordeling af den sprøjtede coating dispersion.

 • Skiftbare sprøjtepistoler til film eller sukker coating.
 • Strategisk placeret og dimensioneret afgangsluftkanal for optimal tørring af kernerne og energisparelse.
 • Doseringsenhed anbragt i maskinrammen for at spare plads i produktionsområdet.

IMA GS coating udstyr

GS coating udstyr byder på innovativ teknologi med en bevidsthed om problemer relateret til miljø, energibesparelse og pålidelighed. GS-maskinerne fås i forskellige modeller og tillader bearbejdning af alle produktstørrelser. GS coating udstyr fra IMA kan udstyres med udmattende og/eller blæsende skovle til at udføre tabletfilm og sukkercoating samt til at behandle pellets og mikrogranulat. Den solide vægpande garanterer fremragende resultater med alle produktformer.

 • Perfekt blanding og ensartet fordeling af coating materiale takket være formen på panden og overfladens glathed.
 • Patenteret tørresystem.
 • Forskellige skovlstørrelse for højere fleksibilitet med hensyn til panoreringskapacitet.

IMA GS EVOLUTION Coating pande

GS EVOLUTION er en højautomatiseret solid vægpande til tabletfilm og sukkercoating, som også producerer pellets og mikrogranulat via pulverlag. Maskinen kan leveres med forskellige niveauer af automatisering afhængig af kundens behov.

 • Perfekt blanding og ensartet fordeling af coating-materiale takket være formen på panden og den glatte overflade.
 • Patenteret tørresystem.
 • Forskellige skovlstørrelser for højere fleksibilitet med hensyn til panoreringskapacitet.

IMA MYLAB Fluid bed og coating udstyr

MYLAB er et vigtigt værktøj til at vælge den mest passende teknologi til dine produkter. Must-have udstyr også til formulering og opskaleringsundersøgelser for nemt at opnå produktionskrav. IMA MYLAB er en kompakt og modulær R&D-enhed til granulering og coating processen.

Den består af en teknisk hovedenhed med en fuldt integreret luftbehandlingsenhed, sprøjtesystem og kontrolpanel. MYLAB er designet til at behandle små batches og en nøjagtig opskalering er derved sikret med denne brugervenlige laboratoriesuite.

 • Kontrolpanel integreret i MTU’en og forudindstillet til at arbejde med begge produktionsmoduler.
 • Coating pan processor med udskiftelige perforerede eller solide væg tromler: batches fra 1,5 til 6 liter.
 • Fluid bed-modul med udskiftelige produktbeholdere til top- og bundsprøjteprocesser: batches fra 2 til 6 liter.

IMA GS CAR tank på hjul

GS CAR er en tank på hjul til ophæng til film-og sukkercoating. Udstyret med en propel og en specialplaceret graderet gradueret baffel, holder IMA GS CAR coating-opløsningerne perfekt glatte uden at inkorporere luftbobler. Alle materialer i kontakt med produktet er egnede til farmaceutisk brug.

 • Fremstillet af AISI 316 rustfrit stål med spejlfinish.
 • Omrøring uden inkorporering af luft.
 • Spændeventilens niveau flugter med tankbunden for at forhindre bundfældning.
tablet-coating-tablets
Kontakt os og få et tilbud

Tablet coating processen

Tablet coating er processen hvor der tilføjes et ydre lag til overfladen af en doseringsform, såsom farmaceutiske lægemidler eller kosttilskud. Coating er en følsom proces og foregår inde i en roterende tromle, hvor en sprøjtedyse spreder coating-materialet.

Der er flere forskellige formål til en coated overflade. Nogle af de mange årsager er relateret til praktiske funktioner, såsom at forbedre den fysiske og kemiske stabilitet af doseringen eller at lette synkning. Andre gange er en funktionel coating nødvendig for at modificere eller kontrollere lægemiddelfrigivelsen eller for at maskere enhver ubehagelig smag eller lugt. Og endelig kan coating også tjene en mere æstetisk funktion, såsom produktets udseende eller branding.

Coating-processen inkluderer ofte filmcoating eller sukkercoating.

Film coating

Filmcoating er en tynd coating baseret på polymer, hvilket ofte bruges til at kontrollere, hvornår medicinen frigives. Overordnet set kan funktionaliteten deles op i tre typer:

 • Coating muliggør øjeblikkelig frigivelse
  Denne type coating muliggør frigivelse af lægemidlet umiddelbart efter indtagelse.
 • Coating, der muliggør enterisk frigivelse
  Enterisk coating er en polymerbarriere, der beskytter farmaceutiske lægemidler mod surhedsgraden i maven eller beskytter maven mod eventuelle skadelige virkninger af lægemidlet. Enterisk coating kan også hjælpe med at kontrollere, at medicinen først opløses når det passerer maven.
 • Coating muliggør vedvarende eller modificeret frigivelse
  Med denne coating frigives medicinen med en forsinkelse efter indtagelse eller opløses over en periode. Den coatede overflade kan også frigive lægemidlet med en forudbestemt hastighed, hvilket sikrer konstant dosering i et bestemt tidsrum.

Sukker coating

I processen med sukker coating tilsættes en saccharosebaseret opløsning til tabletkernerne, efterhånden som de roteres i en coatingpande. Sukker coating bruges til tabletter med øjeblikkelig frigivelse. Sukker coating påføres normalt for at maskere enhver ubehagelig smag eller duft til æstetiske formål.

PPS tilbyder også farmaceutiske blisterpakningsmaskiner, der dækker tabletter, kapsler og ampuller tæt i et beskyttet miljø. Kontakt os venligst for yderligere information.

PPS A/S service and aftersales solutions for customers

PPS Service & Aftersales

Helt unikt for branchen, har PPS sin egen serviceafdeling, hvilket kommer vores kunder til stor gavn. PPS Serviceafdeling består af specialuddannede teknikere med enorm høj ekspertise og erfaring. Vi tilbyder en lang række services, herunder:

 • Installation og istandsættelse af eksisterende udstyr.
 • Design af komplette løsninger; fra kravspecifikationer og logistik, til udførelse og validering.
 • Sparring om automatisering eller anden optimering af jeres produktion.
 • Installation og/eller flytning af hele proces- og pakkelinjer.
 • Uddannelse af teknisk personale og operatører i optimal brug af det installerede udstyr.
 • Skræddersyede service- og aftersales-aftaler til løbende vedligehold og assistance ved akutte nedbrud.

Desuden leverer PPS reservedele og forbrugsstoffer direkte til vores kunder fra eget lager. Med eget lager sikres hurtig og effektiv levering, hvilket minimerer eventuel nedetid i produktionen hos vores kunder.

Vil du høre mere om vores serviceafdeling, kontakt os da direkte eller læs mere her.

IMA Coating af tabletter

Tablet-coating er en sensibel proces, der foregår i en kontrolleret atmosfære. Tablet-coating anvendes til påføring af funktionel eller ikke-funktionel belægning, samt API.

Coating benyttes bl.a. for at tilføre en ny smag, mere glat overflade, ny farve eller for at beskytte tabletten.

PPS og IMA leverer udstyr til tablet-coating i højeste kvalitet, fra lab-skala til fuld produktionskapacitet. Coating-udstyr kan leveres i overensstemmelse med SCADA og CFR21 Part 11.

IMA PERFIMA Coating pande

PERFIMA Coating Pan

Udtænkt til at give den højeste effektivitet inden for automatisk coating udstyr, garanterer PERFIMA bemærkelsesværdig ydeevne med alle processor. Maskinen er også egnet til indeslutningsinstallationer og reducerer operatørens eksponering, mens den arbejder med HAPI.

 • Placering og dimension af afgangsluftkanalen er designet til at garantere ensartet tørring af kernerne og dermed spare energi.
 • Automatiske produktpåfyldnings- og aftømningssystemer.
 • Fuldstændig isolering af alle maskinedele i kontakt med produktet.

IMA EFFECTA Coating pande

EFFECTA Coating pan

Designet til at opfylde kravene fra den farmaceutiske og nutraceutiske industri – EFFECTA er den ligetil løsning til at maksimere effektiviteten i coatingprocesser. Maskinen opnår fremragende resultater, der sikrer problemfri produktivitet. EFFECTA er en perforeret coating pande til tabletfilm og sukker coating.

Komponenter af høj kvalitet omfatter en funktionelt formet perforeret tromle og specielt udtænkte ledeplader til effektiv blanding af kernerne og ensartet fordeling af den sprøjtede coating dispersion.

 • Skiftbare sprøjtepistoler til film eller sukker coating.
 • Strategisk placeret og dimensioneret afgangsluftkanal for optimal tørring af kernerne og energibesparelse.
 • Doseringsenhed anbragt i maskinrammen for at spare plads i produktionsområdet.

IMA GS coating udstyr

IMA GS

GS coating udstyr byder på innovativ teknologi med en bevidsthed om problemer relateret til miljø, energibesparelse og pålidelighed. GS-maskinerne fås i forskellige modeller og tillader bearbejdning af alle produktstørrelser. GS coating udstyr fra IMA kan udstyres med udmattende og/eller blæsende skovle til at udføre tabletfilm og sukkercoating samt til at behandle pellets og mikrogranulat. Den solide vægpande garanterer fremragende resultater med alle produktformer.

 • Perfekt blanding og ensartet fordeling af coating materiale takket være formen på panden og overfladens glathed.
 • Patenteret tørresystem.
 • Forskellige skovlstørrelse for højere fleksibilitet med hensyn til panoreringskapacitet.

IMA GS EVOLUTION Coating pande

IMA GS Evolution

GS EVOLUTION er en højautomatiseret solid vægpande til tabletfilm og sukkercoating, som også producerer pellets og mikrogranulat via pulverlag. Maskinen kan leveres med forskellige niveauer af automatisering afhængig af kundens behov.

 • Perfekt blanding og ensartet fordeling af coating-materiale takket være formen på panden og den glatte overflade.
 • Patenteret tørresystem.
 • Forskellige skovlstørrelser for højere fleksibilitet med hensyn til panoreringskapacitet.

IMA MYLAB Fluid bed og coating udstyr

IMA MYLAB Fluid bed and coating equipment

MYLAB er et vigtigt værktøj til at vælge den mest passende teknologi til dine produkter. Must-have udstyr også til formulering og opskaleringsundersøgelser for nemt at opnå produktionskrav. IMA MYLAB er en kompakt og modulær R&D-enhed til granulering og coating processen.

Den består af en teknisk hovedenhed med en fuldt integreret luftbehandlingsenhed, sprøjtesystem og kontrolpanel. MYLAB er designet til at behandle små batches og en nøjagtig opskalering er derved sikret med denne brugervenlige laboratoriesuite.

 • Kontrolpanel integreret i MTU’en og forudindstillet til at arbejde med begge produktionsmoduler.
 • Coating pan processor med udskiftelige perforerede eller solide væg tromler: batches fra 1,5 til 6 liter.
 • Fluid bed-modul med udskiftelige produktbeholdere til top- og bundsprøjteprocesser: batches fra 2 til 6 liter.

IMA GS CAR tank på hjul

IMA GS CAR

GS CAR er en tank på hjul til ophæng til film-og sukkercoating. Udstyret med en propel og en specialplaceret graderet gradueret baffel, holder IMA GS CAR coating-opløsningerne perfekt glatte uden at inkorporere luftbobler. Alle materialer i kontakt med produktet er egnede til farmaceutisk brug.

 • Fremstillet af AISI 316 rustfrit stål med spejlfinish.
 • Omrøring uden inkorporering af luft.
 • Spændeventilens niveau flugter med tankbunden for at forhindre bundfældning.

tablet-coating-tablets

Tablet coating processen

Tablet coating er processen hvor der tilføjes et ydre lag til overfladen af en doseringsform, såsom farmaceutiske lægemidler eller kosttilskud. Coating er en følsom proces og foregår inde i en roterende tromle, hvor en sprøjtedyse spreder coating-materialet.

Der er flere forskellige formål til en coated overflade. Nogle af de mange årsager er relateret til praktiske funktioner, såsom at forbedre den fysiske og kemiske stabilitet af doseringen eller at lette synkning. Andre gange er en funktionel coating nødvendig for at modificere eller kontrollere lægemiddelfrigivelsen eller for at maskere enhver ubehagelig smag eller lugt. Og endelig kan coating også tjene en mere æstetisk funktion, såsom produktets udseende eller branding.

Coating-processen inkluderer ofte filmcoating eller sukkercoating.

Film coating

Filmcoating er en tynd coating baseret på polymer, hvilket ofte bruges til at kontrollere, hvornår medicinen frigives. Overordnet set kan funktionaliteten deles op i tre typer:

 • Coating muliggør øjeblikkelig frigivelse
  Denne type coating muliggør frigivelse af lægemidlet umiddelbart efter indtagelse.
 • Coating, der muliggør enterisk frigivelse
  Enterisk coating er en polymerbarriere, der beskytter farmaceutiske lægemidler mod surhedsgraden i maven eller beskytter maven mod eventuelle skadelige virkninger af lægemidlet. Enterisk coating kan også hjælpe med at kontrollere, at medicinen først opløses når det passerer maven.
 • Coating muliggør vedvarende eller modificeret frigivelse
  Med denne coating frigives medicinen med en forsinkelse efter indtagelse eller opløses over en periode. Den coatede overflade kan også frigive lægemidlet med en forudbestemt hastighed, hvilket sikrer konstant dosering i et bestemt tidsrum.

Sukker coating

I processen med sukker coating tilsættes en saccharosebaseret opløsning til tabletkernerne, efterhånden som de roteres i en coatingpande. Sukker coating bruges til tabletter med øjeblikkelig frigivelse. Sukker coating påføres normalt for at maskere enhver ubehagelig smag eller duft til æstetiske formål.

PPS tilbyder også farmaceutiske blisterpakningsmaskiner, der dækker tabletter, kapsler og ampuller tæt i et beskyttet miljø. Kontakt os venligst for yderligere information.

PPS A/S service and aftersales solutions for customers

PPS Service & Aftersales

Helt unikt for branchen, har PPS sin egen serviceafdeling, hvilket kommer vores kunder til stor gavn. PPS Serviceafdeling består af specialuddannede teknikere med enorm høj ekspertise og erfaring. Vi tilbyder en lang række services, herunder:

 • Installation og istandsættelse af eksisterende udstyr.
 • Design af komplette løsninger; fra kravspecifikationer og logistik, til udførelse og validering.
 • Sparring om automatisering eller anden optimering af jeres produktion.
 • Installation og/eller flytning af hele proces- og pakkelinjer.
 • Uddannelse af teknisk personale og operatører i optimal brug af det installerede udstyr.
 • Skræddersyede service- og aftersales-aftaler til løbende vedligehold og assistance ved akutte nedbrud.

Desuden leverer PPS reservedele og forbrugsstoffer direkte til vores kunder fra eget lager. Med eget lager sikres hurtig og effektiv levering, hvilket minimerer eventuel nedetid i produktionen hos vores kunder.

Vil du høre mere om vores serviceafdeling, kontakt os da direkte eller læs mere her.