IMA freeze dry

IMA Frysetørring

Frysetørring – eller lyofilisering – er en proces der fjerner vand fra et produkt ved lave temperaturer. Først fryses stoffet. Derefter tørres det ved hjælp af sublimation af is under vakuumtryk. Dette gøres uden at produktet tager skade eller ændres. Det er en følsom proces, der kræver det højeste niveau af beskyttelse. Frysetørring er en langt mere skånsom måde at dehydrere en substans, end andre metoder der kræver høje temperaturer. Høje temperaturer risikerer at ødelægge eller ændre produktet.

Et frysetørret produkt kan nemt rehydreres igen, ved tilsætning af vand. Frysetørring forlænger desuden holdbarheden betydeligt. Dette gør metoden særdeles anvendelig for en lang række produkter i farma- og biotekindustrien.

Sammen med IMA leverer PPS frysetørrere til laboratorieskala og produktionsformål, samt frysetørringsudstyr der opfylder containment-behov. Derudover tilbyder vi fyldningsudstyr og systemer til påfyldning og tømning, ligeledes fra IMA. Dette giver fordelen af, at hele løsningen kommer fra samme leverandør.

Kontakt os og hør mere om dine muligheder
IMA LYNFINITY

IMA LYNFINITY Kontinuerlig aseptisk spray-frysetørring

At øge produktiviteten og reducere nedetiden, er nu muligt i en kontinuerlig aseptisk proces med konstant overvågning fra fermentering til endelig emballering.

LYNFINITY spray-frysetørringsproces omfatter en kontrolleret spray af flydende produkt ind i et kryogenisk afkølet frysekammer. De resulterende frosne partikler af det flydende produkt frysetørres i tørremodulet. Tørrekammerets indhold både transporteres og opvarmes for at fremme hurtig sublimering og forhindre agglomerering.

Den kontinuerlige spray-frysetørringsproces starter med bulk flydende produkt og slutter med udledning af tørrede partikler, med total indeslutning fra formulering til pulverpåfyldning. Dette muliggør højere sterilitetssikkerhedsniveauer, hvorimod traditionel frysetørring kræver yderligere ekstern materialehåndtering, for eksempel under påfyldning. Efter afslutningen af tørringen giver det ensartede, tørrede kugleformede produkt mulighed for brug af en række forskellige beholdere (hætteglas, sprøjter, inhalationssystemer osv.).

 • Designet til kontinuerlig proces fra gæring til endelig emballering.
 • Større gennemstrømningsfleksibilitet: minimering af op- og nedskaleringsudfordringer.
 • Bedre kvalitetsegenskaber: forbedret ensartethed i produktet gennem en skånsom tørringsproces.

IMA LYOMAX

IMA LYOMAX Industriel frysetørrer

Frysetørring involverer fjernelse af opløsningsmiddel, således at den molekylære struktur af den aktive bestanddel af lægemidlet er mindst forstyrret, hvilket giver et tørret lægemiddelprodukt, der er stabilt over tid.

Selvom en af ​​de ældste teknikker i den farmaceutiske industri til konservering af ustabile materialer, har der været en stigende efterspørgsel efter frysetørrede produkter og udstyr, især i det sidste årti. Faktisk er omkring halvdelen af ​​alle sterile injicerbare præparater i dag frysetørret.

Frysetørringsprocessen i dag kræver øget proceskontrol, med reduceret behandlingstid udvidet med opgraderinger af udstyr for at forblive kompatibelt med et skiftende lovgivningslandskab. For at imødekomme en sådan vækst bruger IMA LIFE sin dybdegående procesviden til at gøre frysetørring hurtigere, sikrere, billigere og kompatibel med alle branchekrav og udfordringer.

LYOMAX konfigurerbare muligheder og brugerdefinerede designs giver den optimale løsning til hver applikation. IMA LYOMAX opfylder de højest mulige tekniske krav, de strengeste standarder fra de globale licensmyndigheder, og overholder alle gældende retningslinjer såsom GAMP, cGMP, FDA osv.

 • Maskinstørrelser fra 1 m2 til 100 m2.
 • Konfigurationer inklusive integreret kondensator, ekstern kondensator, 2-etagers og gennemløbsdesign.
 • 2-trins frem- og tilbagegående semi-hermetiske/skruekompressorer/flydende nitrogen kølesystem.

IMA MINIMAX

IMA MINIMAX Småskala frysetørrer

Baseret på det succesrige LYOMAX industrielle FD-koncept er MINIMAX en GMP, lille frysetørrer udviklet til at imødekomme de krav, der er forbundet med håndtering af små produktionspartier.

IMA MINIMAX-serien leverer skalerbare frysetørringsteknologier fra formulering til fuld kommerciel produktion. Procesanalytiske teknologier (PAT) hjælper også producenter med at finde ønskværdige forhold og parametre for perfekte tørreresultater. Frysetørring i pilotskala er den optimale løsning til opskalering af driftsmængder før produktion i industriel skala eller endda til små produktionsbatcher. Målet er at nå målene for kommercialisering af lægemidler og bringe parenterale produkter sikkert og hurtigt på markedet ved at forbedre produkt- og proceskendskab. Dette sikrer overlegen produktkvalitet og ensartethed og skaber et datarigt miljø, der sikrer succesfuld drift af alle frysetørresystemers størrelser.

MINIMAX drager fordel af all-round ydeevne, et højt niveau af redundans og forskellige konfigurerbare muligheder, hvilket gør det til en pålidelig og alsidig løsning til hver applikation. MINIMAX kan integreres med isoleringsteknologi og automatiske hætteglaspåfyldningssystemer. Enheden er forudindrettet til at understøtte behandlingen af ​​ikke-vandige opløsningsmidler og højpotente produkter.

 • Fås i 6 konfigurationer med hyldearealer fra 1,0 op til 3,9 m2.
 • CIP-SIP inkluderet.
 • Iskondensatorkapaciteten spænder fra 29 til 78 kg med minimums kondensatortemperatur på -75°C.
IMA LYOFAST

IMA LYOFAST Industriel frysetørrer

Frysetørring af biofarmaceutiske produkter er blevet en rutineprocedure, som fører til en øget produktstabilitet. LYOFAST er den prækonstruerede omkostningseffektive, pålidelige og effektive standardløsning.

Frysetørringsprocessen har vigtige anvendelser i den farmaceutiske og bioteknologiske industri, og farmaceutisk frysetørring er nu en standardproces, der bruges til at stabilisere, opbevare eller øge holdbarheden af ​​lægemidler og andre biologiske stoffer.

LYOFAST er en IMA Life-løsning til at holde frysetørring konkurrencedygtig som et farmaceutisk behandlingstrin. Til enten bulkformat eller væske i hætteglas, ampuller eller sprøjter er LYOFAST-enhederne designet til frysetørring af højværdiprodukter, såsom: vacciner, antibiotika, cytostatika, biologiske stoffer, hormoner, aktive ingredienser og reaktive stoffer.

 • Frysetørringsarealer fra 4 m2 til 50 m2.
 • Cylindrisk eller rektangulært kammer med separat iskondensator.
 • 2-trins frem- og tilbagegående semi-hermetisk, vandkølet kølesystem.

IMA LYOFAST MINI

IMA LYOFAST MINI Pilot frysetørrer

Den nye kompakte LYOFAST MINI serie af frysetørrere danner forbindelsen mellem laboratorieudvikling, pilot og industrialiseret produktion. Fordi omkostningerne til det specialiserede udstyr, der kræves til frysetørring, kan være betydelige, kan processen forekomme at være en dyr virksomhed. Besparelser opnået ved at stabilisere et ellers ustabilt produkt ved omgivelsestemperaturer og dermed eliminere behovet for køling, mere end kompenserer for investeringen i frysetørringsudstyr.

Frysetørring af de indledende opskaleringspartier giver mulighed for at teste processens robusthed, for at forstå de fremtidige teknologiske krav til industriel produktion og for at optimere processen, og dermed reducere energibehovet og nedstrøms produktionsomkostninger, hvilket tilføjer kommerciel værdi til dit produkt.

For at klare markedsdrivere er IMA LYOFAST MINI serie af frysetørrere udviklet til at være velegnet til følgende applikationer: produktudvikling og procescyklusoptimering, opskalering af processen til senere brug i produktionsanlæg og småskala produktion specielt til biotek kunder.

 • Fire forskellige konfigurationer tilgængelige, fra 1 til 2,8 m2.
 • CIP-SIP inkluderet.
 • Spaltedør dør velegnet til RABS/isolator integration.

IMA MINIFAST

IMA MINIFAST Pilot Frysetørrer

MINIFAST-serien af ​​frysetørrere er forbindelsesfaktoren mellem en typisk bordfrysetørrer, der bruges i laboratorierne, og GMP-produktionsskalaen.

Frysetørringsteknologi kommer i alle størrelser, og MINIFAST er den ideelle størrelse til R&D-krav i et laboratoriemiljø. MINIFAST er en laboratorieløsning designet efter samme tekniske ydeevne og kvalitetsstandarder som en frysetørrer i produktionsskala.

Produktet fås i MINIFAST 04 og MINIFAST 10 konfigurationer, med hyldearealer på 0,4 og 1,1 m2. Produkthylder er designet og fremstillet ved hjælp af det IMA Life patenterede FUSION™-design for at forbedre ydeevnen, reducere driftsomkostningerne og øge pålideligheden.

 • Pilotskala til R&D og små produktionspartier.
 • Rektangulært kammer i AISI 304L.
 • Hyldearealer fås fra 0,4 m2 og 1,1 m2.

Kontakt os og hør mere om dine muligheder
PPS A/S service and aftersales solutions for customers

PPS Service & Aftersales

Helt unikt for branchen, har PPS sin egen serviceafdeling, hvilket kommer vores kunder til stor gavn. PPS Serviceafdeling består af specialuddannede teknikere med enorm høj ekspertise og erfaring. Vi tilbyder en lang række services, herunder:

 • Installation og istandsættelse af eksisterende udstyr.
 • Design af komplette løsninger; fra kravspecifikationer og logistik, til udførelse og validering.
 • Sparring om automatisering eller anden optimering af jeres produktion.
 • Installation og/eller flytning af hele proces- og pakkelinjer.
 • Uddannelse af teknisk personale og operatører i optimal brug af det installerede udstyr.
 • Skræddersyede service- og aftersales-aftaler til løbende vedligehold og assistance ved akutte nedbrud.

Desuden leverer PPS reservedele og forbrugsstoffer direkte til vores kunder fra eget lager. Med eget lager sikres hurtig og effektiv levering, hvilket minimerer eventuel nedetid i produktionen hos vores kunder.

Vil du høre mere om vores serviceafdeling, kontakt os da direkte eller læs mere her.