tamper-evident
tamper-evident herma
PPS A/S etikettering - tamper-evident etiketteringsløsning fra Herma

Tamper-evident etikettering

Tamper-evident etikettering til at forhindre forfalskning

Tamper-evident etikettering bruges blandt andet på receptpligtig medicin, til at forhindre forfalskning. Forfalsket medicin rummer betydelige sundhedsrisici, og det er et stort problem på verdensplan. Forbrugere indser sjældent, at de nemt kan sætte deres helbred på spil, når de køber receptpligtig medicin, der kan være forfalsket.

På grund af den enorme fortjeneste, fortynder eller udelader lægemiddelforfalskerne ofte de aktive ingredienser eller erstatter dem med ineffektive eller, i værste fald, farlige stoffer. Det er ikke kun internethandelen, der udgør en fare for forbrugerne – også forfalskede og manipulerede lægemidler kan under visse omstændigheder komme i almindelig omløb. På nuværende tidspunkt kan forfalskede lægemidler være næsten umulige at opdage med det utrænede øje.

For at forhindre manipulation og forfalskning, skal al farmaceutisk emballage af receptpligtig medicin i EU, siden februar 2019, nu indeholde en manipulationssikker lukning og serialisering som en sikkerhedsforanstaltning. Dette er fastsat i EU-direktiv 2011/62/EU vedtaget i 2011. For at apotekere, sundhedspersonale og forbrugere kan genkende, hvornår produktet er åbnet uden tilladelse, skal emballagen blive synligt og irreversibelt beskadiget ved første åbning.

For at kunne fortsætte med at bruge de eksisterende foldekasser, er brugen af forseglingsetiketter af særlig interesse i forhold til omkostningseffektiviteten. Disse etiketter forbinder de indsættelige tags til pakken. De mest praktiske etiketter, set ud fra et økonomisk og teknisk synspunkt, er helt konventionelle rektangulære eller runde etiketter. Disse etiketter kan indeholde en sikkerhedsperforering.

Den væsentlige faktor for etiketternes anvendelse er det trykfølsomme klæbemiddel. Det skal være meget modstandsdygtigtover for vand, varm luft og forskellige opløsningsmidler. Dette er den eneste måde at garantere, at etiketten ikke kan pilles af selv kraftigt belagte foldekasser, uden at hverken etiketten eller æsken synligt ødelægges. Den samme type forseglingsetiket kan derfor bruges til en række forskellige emballagematerialer og til en række forskellige overflader – selv hotmelt-forseglede kasser kan beskyttes mod manipulation ved hjælp af denne metode. (kilderef: Herma)

Skræddersyede- og standardløsninger

Tamper-evident etiketteringer oftest benyttet i farma- og fødevarebranchen, men vi tilbyder løsninger fra Herma til alle industrier. Herma er førende specialist inden for selvklæbende teknologi, og deres etiketteringssystem til tamper-evident etikettering er baseret på teknologien fra gennemprøvede standardmoduler, men kan specialdesignes efter individuelle krav.

Brugen af tamper-evident etiketter kræver en høj grad af præcision. Den manipulationssikre etiketteringsudstyr kan også udstyres med printere og kameraer for at udskrive, verificere og indsamle data til serialisering af farmaceutiske produkter. Etiketteringsmaskinen kan nemt integreres i det eksisterende produktionsmiljø.

Med tamper-evident etiketteringsudstyr fra Herma får du:

  • Etiketteringshastighed på op til 300 enheder i minuttet.
  • I kombination med printer og kamera, fungerer det som en komplet serialiseringsenhed til farmaproduktion.
  • Der tilbydes forskellige løsninger alt efter dit behov.

Ønsker du at vide mere?

Kontakt os allerede i dag, hvis du har nogle spørgsmål eller ønsker at høre mere om dine muligheder inden for tamper-evident etikettering.

PPS A/S service and aftersales solutions for customers

PPS Service & Aftersales

Helt unikt for branchen, har PPS sin egen serviceafdeling, hvilket kommer vores kunder til stor gavn. PPS Serviceafdeling består af specialuddannede teknikere med enorm høj ekspertise og erfaring. Vi tilbyder en lang række services, herunder:

  • Installation og istandsættelse af eksisterende udstyr.
  • Design af komplette løsninger; fra kravspecifikationer og logistik, til udførelse og validering.
  • Sparring om automatisering eller anden optimering af jeres produktion.
  • Installation og/eller flytning af hele proces- og pakkelinjer.
  • Uddannelse af teknisk personale og operatører i optimal brug af det installerede udstyr.
  • Skræddersyede service- og aftersales-aftaler til løbende vedligehold og assistance ved akutte nedbrud.

Desuden leverer PPS reservedele og forbrugsstoffer direkte til vores kunder fra eget lager. Med eget lager sikres hurtig og effektiv levering, hvilket minimerer eventuel nedetid i produktionen hos vores kunder.

Vil du høre mere om vores serviceafdeling, kontakt os da direkte eller læs mere her.