Automatiseringsløsning til Tojos Plast

Tojos Plast er en svensk virksomhed med over 70 års erfaring i at producere plast emner i kundetilpassede løsninger og forskellige udformninger. Idet der tilbydes en bred vifte af løsninger både i forhold til brug af materiale, former og farver, er fleksibilitet et nøgleord for virksomheden.

For fem år siden tog Tojos Plast kontakt til PPS for at få hjælp til en ny automateringsløsning. De havde en kunde med unikke behov og havde derfor tænkt på at investere i en maskine, der kunne samle og etikettere flere komponenter i samme proces. Det var et helt nyt projekt, så alt skulle udvikles fra bunden.

PPS foreslog at bygge en prototype for at undersøge de reelle behov. Det blev til en god proces, hvor man iterativt udviklede én specialiseret løsning med følgende trin:

  • En sprøjtestøbt æske med indhold bliver samlet
  • Variable data printes på etiket
  • Æske etiketteres på for og bagside
  • Æskerne stables af 5 stk.
  • En shipper box rejses
  • 5 æsker pakkes i hver shipper box
  • Shipper boxen lukkes

Under arbejdet med prototypen blev små problematikker opdaget tidligt og taget hånd om. F.eks opstod der små luftbobler under etiketterne. PPS ændrede på designet og fik det elimineret. Det betød at der ikke var småfejl og manglende tilpasninger, da udstyret blev installeret i produktionen.

IMG 5257

Fuld udnyttelse

Undervejs kom PPS med forslag til optimering af processen, som udnyttede at emnet var orienteret og i defineret position i robottens griber.

Det betød at processen blev udvidet til, at der også kunne printes batchnummer på etiketten, tilføjes en ekstra etiket samt at man kunne pakke emnerne i æsker.

Det var alt sammen processer der tidligere blev udført manuelt af operatører. Det betyder at én automationsløsning nu løser flere behov samtidigt.

”Med PPS fandt vi ud af hvad vi rent faktisk havde behov for. Processen med en prototype fungerede rigtig godt. Både vi og kunden kunne ændre ting og vi har fået den perfekte løsning.”

Per Mölleback
Tojos Plast

Fleksibel løsning

Tojos Plast’s kunde havde skiftende behov. Under processen blev alle parter klogere på egne behov og hvordan det bedst muligt kunne automatiseres. Kunden så de nye muligheder i det setup som blev udviklet af PPS og Tojos Plast.

PPS’s rådgivning gjorde at man kunne udvikle en specialiseret, men fleksibel løsning som opfyldte alle behov. Samtidig kan den ændres og udvikles i fremtiden.